ГЕРБ не канибалства в другите парламентарни групи, т.е. не се опитва

...
ГЕРБ не канибалства в другите парламентарни групи, т.е. не се опитва
Коментари Харесай

ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ГЕРБ не канибалства по парламентарните групи

ГЕРБ не канибалства в другите парламентарни групи, т.е. не се пробва да купува депутати, с цел да си осигури подкрепа за кабинета „ Габровски “. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС 24 часа преди партията му да върне осъществявания мандат на президента Румен Радев в ефира на БТВ. 

През почивните дни проф. Габровски завърши листата с претендентите за министри, които би трябвало да обявим на следващия ден. Самото гласоподаване евентуално ще бъде в сряда, сподели Добрев.

Той посочи също по този начин, че проф. Габровски самичък се пробва да си обезпечи поддръжка, само че го прави посредством обществени срещи в Народното събрания, за разлика от предходните ръководещи, които са се опитвали да си пазарят депутати.

През последните дни в общественото пространство излезе едно име – това на Драгомир Заков, който се спряга за външен министър в държавното управление на проф. Габровски. Аз нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде доста забавно, в случай че това е правилно, по какъв начин ще гласоподават в сряда сътрудниците от „ Продължаваме промяната “, тъй като в случай че те не го поддържат, очевидно имат потребност от психиатър. Не може март месец да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш против същия този човек, уточни Добрев.

Депутатът призна, че не е оптимист, че първият мандат за кабинет ще мине пред Народното събрания. Той отхвърли членове на ГЕРБ да са се срещали с депутати от други парламентарни групи през почивните дни, с цел да обезпечат поддръжка за проф. Габровски. Това щяло да се види в сряда по време на гласуването. Тези, които са декларирали изрично, че няма да поддържат кабинета „ Габровски “, са 125.

„ Надявам се състава на този кабинет да остане съвсем неизменен за третия мандат, тъй като единственият вероятен вид, да имаме държавно управление на този стадий, е в него да влизат единствено специалисти, а не политически обвързани лица “, разяснява още Добрев.

Според него, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, сигурно ГЕБР няма да го поддържа. Ако отиде при „ Демократична България “, всичко щяло да зависи от тяхната позиция и предпочитание за поддръжка на експертен кабинет.
ТЕМА преди 10 минути 101 преди 42 минути 865 преди 2 часа 1365
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР